Ray-Ban zonnebrillen | Vergelijk de prijzen op Zonnebrillen.nl

Ray-Ban zonnebrillen

Ray-Ban zonnebrillen zijn de best verkopende zonnebrillen in de wereld. De Ray-Ban Wayfer zonnebrillen en de Ray-Ban Aviator zijn de meest populaire zonnebrillen van Ray-Ban. Met de zonnebrillen van Ray-Ban heb je echt een klassieker te pakken!

Prijs
Geslacht
Kleur Montuur
Kleur Glazen
Materiaal Montuur
Montuur Vorm

Op Zonnebrillen.nl worden de nieuwste collectie Ray-Ban zonnebrillen vergelijken. Deze vergelijken wij bij meer dan zes verschilende webshops voor zowel Heren en Dames Ray-Ban zonnebrillen.

Bekijk de populairste Ray-Ban zonnebrillen: Ray-Ban Aviator | Ray-Ban Clubmaster | Ray-Ban Round | Ray-Ban Wayfarer

Compleet assortiment Ray Ban zonnebrillen

Niet alleen in Nederland zijn Ray Ban zonnebrillen populair, Wereldwijd is Ray Ban het best verkochte zonnebrillenmerk. Inmiddels worden er al ruim 75 jaar Ray Ban zonnebrillen geproduceerd. Bij Zonnebrillen.nl bieden we je het meeste uitgebreide Ray Ban zonnebrillen assortiment.

Het begin van de Ray Ban zonnebril

Wat veel mensen niet weten is dat Ray-Ban in 1937 werd opgericht door Bausch + Lomb, tegenwoordig voornamelijk bekend als producent van contactlenzen. De inmiddels iconische naam Ray-Ban is ontstaan uit de Engelse woorden voor straal (ray) en uitbannen (ban). De letterlijke vertaling van de merknaam geeft de duidelijke verbinding aan met de Ray Ban zonnebril die is bedoeld om lichtstralen te verminderen oftewel uit te bannen.

De merknaam is ook weer sterk verbonden aan het ontstaan van Ray Ban zonnebrillen. Zo maakte de Amerikaanse testpiloot John McCready in de jaren ’30 een vlucht waarbij hij door de sterke zonnestralen hoog in de lucht blijvende schade oploopt aan allebei zijn ogen. Hij besloot Bausch + Lomb die toen al regelmatig door de Amerikaanse defensie werd ingeschakeld voor de levering van optische artikelen, te benaderen met het verzoek om een nieuw soort functionele bril te ontwerpen die ook nog eens stijlvol is. Bausch + Lomb ging akkoord en produceerde uiteindelijk de inmiddels iconische pilotenbril die beroemd werd als de Ray Ban Aviator. Door de enorme vraag naar de Ray Ban zonnebril in de Tweede Wereldoorlog werd besloten om het product ook te introduceren voor de consumentenmarkt. Deze slimme zet heeft ervoor gezorgd dat de Ray Ban Aviator tot op de dag van vandaag nog steeds de beste verkopende zonnebril ooit is.

In 1952 werd de Ray-Ban Wayfarer geïntroduceerd. Een hippe Ray-Ban zonnebril die inmiddels ook tot de icons van Ray-Ban kan worden gerekend. Doordat wereldberoemde sterren als Marilyn Monroe, en John F. Kennedy de Wayfarer direct dragen, wordt de zonnebril immens populair. Jaren later keert het iconische model terug in vele films waardoor de Wayfarer nog bekender wordt.

Verschillende kleuren, materialen en prints

Door de jaren heen zijn de Ray Ban zonnebril iconen waaronder de Aviator, Wayfarer en Clubmaster uitgebracht in verschillende kleurencombinaties en zijn er vele verschillende materialen gebruikt voor de monturen. Ook vandaag de dag is de Ray-Ban Aviator in tientallen kleurencombinaties verkrijgbaar.